Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Selektor Finske uoči susreta sa Zmajevima: Imamo dobre uspomene sa prethodnih duela

Preuzmite sliku

Selektor fudbalske reprezentacije Finske Markku Kanerva izjavio je da sutra u Ligi nacija očekuje izuzetno neizvjesnu utakmicu protiv selekcije Bosne i Hercegovine i da se nada pobjedi svog tima na teškom gostovanju u Zenici.

Fudbalske selekcije BiH i Finske sutra u Zenici igraju meč četvrtog kola grupe 3 u okviru divizije “B“ UEFA-ine Lige nacija.

Šef stručnog štaba Finske Kanerva izjavio je na konferenciji za novinare da je njegov tim odradio dobre pripreme za tu tešku utakmicu u kojoj se nada pobjedi.

“BiH je lider grupe, bez poraza je i ima dobar tim. Nadam se da ćemo fizički i mentalno biti spremni za dobar rezultat. Imamo dobre uspomene sa prethodnih duela“, rekao je Kanerva i dodao da su šanse za pobjedu 50-50 posto.

I finski reprezentativac Schuller Rasmus se nada dobrom rezultatu sutra u Zenici.

“Dobro poznajemo tim BiH, igrali smo mnogo puta. To je za nas težak izazov jer bh. tim dobro igra, ali imamo dobre uspomene ovdje i mislim da imamo priliku da odnesemo tri boda“, rekao je Rasmus.

Nakon tri odigrane utakmice, BiH je vodeća u grupi 3 u diviziji “B“ Lige nacija sa pet bodova. Finska i Crna Gora imaju po četiri, a Rumunija tri boda. (AA)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,