Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Selektor Faruk Hadžibegić odgovarao na pitanja navijača, dobio ih preko 200

Preuzmite sliku

Faruk Hadžibegić, selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, putem video snimaka odgovara na pitanja navijača.

Navijači su imali priliku postaviti pitanje na Facebook stranici Faruka Hadžibegića koji je večeras krenuo s odgovorima.

Selektor Zmajeva na svojoj stranici u video formi odgovara na pitanja, a kako kaže dobio je preko 200 pitanja. Mnoga od njih su sličnih ili istih tema.

O Asmiru Begoviću:

“Nismo velika zemlja kao Kina ili Rusija koje mogu da biraju u rosteru od pet miliona fudbalera. Mi smo mala fudbalska zemlja i rekao sam da svaki igrač koji igra on je za mene spreman da bude u selekciji. Što se tiče golmana, imamo trojicu, to su Šehić, Vasilj i Pirić, bili su kod mojih kolega i Bajevića i Peteva, tako da ću u ovom prvom dijelu krenuti s njima trojicom, a vrata su svima otvorena.”

O Vladanu Kovačeviću:

“To je momak kojeg znam još dok je bio u Sarajevu. On je donio sportske odluke koje su ga odmakle od reprezentacije BiH. Nemam vremena da se bavim ko je šta rekao, na njemu je da se odluči za koga hoće da igra. On u svakom slučaju, pod uslovom da je BiH njegova reprezentacija, može biti jedan od kandidata.”

O Edinu Višći:

“S njim sam se vidio prije par dana kada sam bio u posjeti u Turskoj. Pozvao sam Višći, dugo smo razgovarali. On je sam donio odluku, niko ga nije sklonio iz reprezentacije. Na njemu je i dalje odluka, vrata su mu otvorena. Najgori je problem što je povrijeđen, imao je jednu dužu povredu. Onoga momenta kada se vrati sto posto fizički sigurno da ću razmišljati o njemu i razgovarati o tome da li je promijenio odluku.”

O novim igračima:

“Drago mi je da imamo interesantan roster mladih igrača što skreću pažnju na sebe. Huseinbašić, Gigović, Tahirović i još neke da ne zaboravim. Svi su oni pod okom našim trenera u FS BiH. Ja sam to već najavio, svakom ću pokušati otvoriti vrata. Krenuli smo s Huseinbašićem i Tahirovićem, drugi nek se samo malo strpe, jer u jednom momentu ne možemo sastaviti sve. Međutim, računam na sve, želim da im otvorim vrata reprezentacije. Svaki put kad mognemo otići ćemo razgovarati s njima i rekao bih dobrodošli u reprezentaciju.”

O sistemu igre:

“Bitno je da naši igrači dođu spremni i zdravi. Oni svi igraju u svojim klubovima u različitim sistemima, ja ću pokušati da ponudi jednu soluciju koja najviše odgovara našoj reprezentaciji da bi mogla pokazati najveći kvalitet.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje