Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sedam dana do Crne Gore: Zmajevi u dobroj formi, “afera Rusija” pokazala zajedništvo ekipe

Preuzmite sliku

Za sedam dana Zmajevi će u Zenici dočekati Crnu Goru i imati šansu da pobjedom osvoje prvo mjesto u svojoj grupi Lige Nacija.

Ulog je velik. Osvajanje grupe donosi plasman u baraž za EURO 2024, utakmice u najjačoj Ligi nacija naredne sezone, ali i višemilionski bonus na računu FS BiH. Uz to pobjeda bi donijela definitivnu potvrdu da Zmajevi izlaze iz krize u kojoj se nalaze još od 2019. godine, piše Reprezentacija.

Ne bude li povreda u vikendu ispred nas, Ivaylo Petev, ali i svi mi, možemo biti zadovoljni igračkim kadrom sa kojim će BiH od ponedjeljka raspolagati na pripremama za Crnu Goru i tri dana poslije – Rumuniju.

Kada je riječ o igračima čija je forma oscilirala na početku sezone, i tu Ivaylo Petev može imati razloga za osmijeh. Džeko i Pjanić će na okupljanje doći sa nekoliko utakmica, ali i golova, u nogama, Krunić se oporavio, kao i Prevljak. Kolašinac je u prvih 11 Marseillesa a Gojak u Ferencvarošu ima bolji status nego u Dinamu, Dedić se nametnuo u Salzburgu i čak igrao dvije jako dobre utakmice Lige Šampiona protiv Milana i Chelsea. Demirović u ovoj sezoni također ima bolji status u Augsburgu nego što je imao u Freiburgu. Odličan transfer napravio je i Ahmedhodžić koji je za mjesec i pol dana postao miljenik navijača Sheffielda koji će se očigledno boriti za ulazak u Premiership.

Ne raduje povreda Luke Menala koji je gotovo u svakoj utakmici u kojoj je igrao pravio prevagu na terenu, a minimalnu minutažu ima i naše drugo krilo Haris Duljević u Hansi Rostock. Čini se i da je Siniša Saničanin ispao iz “prve kombinacije” u Partizanu.

Ali ono što definitivno raduje je da “afera Rusija” i potez FS BiH koji je mogao destabilizirati reprezentaciju nije napravio nikakav negativan efekat, čak šta više, samo je dodatno pokazao snagu zajedništva koje vlada između igrača naše reprezentacije.

Spisak za utakmice protiv Crne Gore (23. septembar) i Rumunije (26. septembar):

Golmani: Ibrahim Šehić (Konyaspor), Nikola Vasilj (St. Pauli), Kenan Pirić (AEK Larnaca),

Odbrana: Siniša Saničanin (Partizan), Anel Ahmedhodžić (Sheffield United), Dennis Hadžikadunić (Malmo), Adnan Kovačević (Ferencvaroš), Hrvoje Miličević (AEK Larnaca), Sead Kolašinac (Marseille), Eldar Ćivić (Ferencvaroš), Jusuf Gazibegović (Šturm Graz), Amar Dedić (Salzburg), Mateo Sušić (APOEL Nicosia),

Vezni red: Amir Hadžiahmetović (Konyaspor), Sanjin Prcić (Strasbourg), Rade Krunić (Milan), Amer Gojak (Ferencvaroš), Gojko Cimirot (Standard), Miralem Pjanić (Barcelona), Vladan Danilović (Nacional), Haris Duljević (Hansa), Miroslav Stevanović (Servette), Muhamed Bešić (Ferencvaroš), Dino Hotić (Cercle Brugge),

Napad: Edin Džeko (Inter), Ermedin Demirović (Augsburg), Smail Prevljak (Eupen), Luka Menalo (Dinamo Zagreb).

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,