Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Šećerbegović: Radimo dobar posao, vjerujem da će FK Sloboda uskoro biti jako bitan faktor fudbala u BiH

Preuzmite sliku

FK Sloboda nakon devet odigranih kola u Premijer ligi BiH zauzima osmo mjesto na tabeli uz deset osvojenih bodova i učinak od tri pobjede, jedan neriješen ishod.

Prije posljednje utakmice između Tuzla Cityja i Slobode koja je odigrana na Tušnju proteklog vikenda, a u kojoj je City ostvario pobjedu rezultatom 2:1 za Tuzlanski.ba govorio je Elmir Šećerbegović prvi čovjek tuzlanskog premijerligaša.

Šećerbegović je istakao kako do danas jako puno posla urađeno prvenstveno na stabilizaciji kluba.

‘Smatram da smo na putu koji smo zacrtali od prvog dana. Vizija i želja su tu i vjerujem da imamo podršku javnosti. Naravno, sve je to još daleko od onoga gdje bi smo željeli da budemo. Ono što je dobro u ovom trenutku jeste činjenica da se počelo u Slobodi govoriti o sportskim stvarima odnosno o tome na kojim pozicijama nam nedostaje igrač, kakvu formaciju igramo. Vratili smo se fudbalskim temamo, toga nije bilo godinama’ – kaže Šećerbegović.

  • Iako navijači uvijek žele da se njihov klub svake sezone bori za sami vrh tabele u Slobodi kažu da treba biti realan i da se pravi rezultati mogu očekivati 3 do 4 godine.

    ‘Već naradne sezone će situacija biti dosta povoljnija i možemo imati veće ambicije, a to je borba za sami vrh tabele. Budžet koji imamo trenutno je sasvim dovoljan za bolje rezultate ali još uvijek veliki dio novca odlazi na dugovanja koja smo naslijedili’ – podsjeća Šećerbegović.

    Uoči utakmice sa Sarajevom u prodaju su pušteni donatorske ulaznice po cijeni od 5 KM kako bi navijači i simpatizaeri kupovinom tih ulaznica pomogli klubu. Međutim, prodate su svega 552 karte.

    ‘Iskreno nismo zadovoljni odzivom. To nam pokazuje da Sloboda nema tako veliki broj navijača, simpatizera možda da. Očekivali smo minimum 1.000 prodatih ulaznica. Da budemo jasni nebi se Sloboda obagatila ni sa 1.000 prodatih ulaznica ali na neki nači to nam je bio test da vidimo gdje smo i šta smo’ – mišljenja je naš sagovornik.

  • U FK Sloboda također pokrenuta je inicijativa odnono upućen je poziv fizičkim i pravnim licima za članstvo u Skupštini kluba, međutim pandemija izazavana korona virusom usporila je ovaj proces.

    ‘Trenutno imamo 12 osoba koje su uplatile članstvo u Skupštini iako smo u martu mjesecu imali duplo više zainteresiranih. Vjerujm da će svi oni ponovo iskazati zanimanje budu s nama’ – istako je Šećerbegović.

    Novi koncept rada u FK Sloboda jeste fokus na mladim igračima i njihovoj afirmaciji kako u dogledno vrijeme postali interesantni ino fudbalskom tržištu.

    ‘Želimo davati šansu mladim igračima iz vlastitog pogona. Međutim, prvo afirmacija u Slobodi tri do četiri sezone pa tek onda da se otvori mogućnost transfera u neki drugi klub. Sa mnogimo smo potpisali ugovore te smo na taj način da tako kažem zaštitii interes kluba’ – kaže Šećerbegović.

    Šećerbegović ističe da Slobodi trenutno nedostaje još nekoliko kvalitetnih igrača što će nastojati u narednom periodu da dovedu kako opstanak u Premijer ligi BiH ne bi došao u pitanje.

    Za kraj razgovora Elmir Šećerbegović je kazao kako vjeruje da će FK Sloboda vrlo brzo postato jako bitan faktor fudbala u BiH. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje