Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Šećerbegović: Crnogorcu i Omeroviću želimo uspjeh u sljedećem klubu

Preuzmite sliku

Elmir Šećerbegović, predsjednik FK Sloboda Tuzla, zahvalio se Gradimiru Crnogorcu i njegovom pomoćniku Nedimu Omeroviću na svemu što su do sada učinili za klub.

“Ovim putem želim da se lično, kao i ispred Uprave, zahvalim Gradi i Nedimu na radu i požrtvovanosti”, rekao je Elmir Šećerbegović i dodao:

“Jesenji dio sezone je odrađen odlično, ali nažalost proljetni dio nije krenuo kako treba. Na ličnoj osnovi, žao mi je što nas napušta tim stručnjaka koji je stasao u Slobodi i koji su i navijači kluba, a ne samo uposelnici. Sama ta činjenica je i razlog što razumijemo ovaj potez, koji stavlja interes kluba ispred ličnog. Gradi i Nedimu želimo uspjeh u sljedećem klubu, a naravno, uvijek će biti dobrodošli u Slobodi”, istakao je Šećerbegović.

Crnogorac je na klupu Crveno – crnih sjeo u decembru 2019. godine zamijenivši Milenka Bošnjakovića. Prethodno je u stručnom štabu Tuzlaka radio kao pomoćnim Zlatanu Naliću i Miletu Lazareviću. Također, bio je i trener omladinskih selekcija Slobode.

“Ovim putem FK Sloboda Gradimiru Crnogorcu i Nedimu Omeroviću se zahvaljuje na svemu što su učinili za klub. Želimo im sve najbolje u nastavku njihovih trenerskih karijera. Bez obzira kuda ih trenerski poziv odvede, uvijek će biti i ostati članovi crveno – crne porodice”, saopćeno je iz FK Sloboda.

Povodom razrješenja dužnosti na klupi Crveno-crnih, oglasio se i Gradimir Crnogorac:

“Smatram da je u ovom trenutku najbolje za Klub – i za tim – da podnesem ostavku, jer Sloboda je ispred ličnih interesa, ispred svega. Odlazim podigunute glave, dali smo sve od sebe i smatram da smo radili dobro i profesionalno od prvog do zadnjeg dana u Klubu. Smatram da Sloboda ima perspektivan tim i nadam se da će se sadašnja politika promovisanja naših mladih nastaviti. Želim još jednom da se zahvalim Upravi na pokazanom povjerenju i podršci. Slobodi naravno želim sve najbolje u nastavku prvenstva, to će uvijek biti moj klub. Odlazim teška srca, ali nadam se da će moj odlazak imati pozitivan efekat. Novom šefu stručnog štaba želim sve najbolje i naravno pružam punu podršku.”, poručio je Crnogorac.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje