Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sead Kozlić: ‘Treba nam trener koji je sposoban i koji će puno raditi s mladim igračima’

Preuzmite sliku

Nakon razlaza sa Zlatanom Nalićem, klupa tuzlanske Slobode još je bez “kormilara”.

Predsjednik UO Sead Kozlić kaže u razgovoru za Fenu da ponuđenih kandidata ima i previše, a sudeći prema “ekskluzivama” pojedinih medija, to pitanje je već odavno riješeno.

– Kao što sam rekao nedavno na konferenciji za novinare, želimo najprije urediti neke temeljne stvari. Svaki dan nam nude trenere, a za neke od njih nismo, da budem iskren, ni čuli, a kamoli da smo već pregovarali. Treba nam trener koji je sposoban voditi prvu ekipu, ali koji će također puno raditi s mladim igračima. Šansu dakako imaju i domaći treneri – izjavio je Kozlić za Fenu.

Spomenuo je imena 7-8 trenera koji su ponuđeni upravi. Neki rade u inostranstvu, ali imena ne želi isticati iz prostog razloga što žele napraviti izbor kojim će zadovoljiti potrebe i ambicije kluba, a one su sasvim sigurno veće nego što je ostvareno u minulom prvenstvu.

– S nekim igračima, kojima je istekao ugovor, razgovaralo se, sa svima nije. Ali, doći će na red. Ima vremena i za početak priprema, jer Sloboda neće igrati u Evropi, tako da će “prozivka” uslijediti do 20. juna, ali tačan datum još nije preciziran – napominje predsjednik Slobode.

Upravni odbor usvojio je novi pravilnik o plaćama, a visina primanja ovisit će o osvojenim bodovima i ostvarenim rezultatima, kao i da li je neki igrač u rosteru ili nije.

– Pregovori s igračima se odvijaju, ali ne želimo istrčavati s imenima dok sve ne bude gotovo. I kao što sam prije napomenuo, uprava će utvrditi uslove, a trener i sportski direktor predlagat će igrače za potpis ugovora – zaključio je Kozlić. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,