Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Savićević napokon otkrio kome je i zašto dobacio “P….. ga, purgeru”: Nije imao dva zuba u glavi (VIDEO)

Preuzmite sliku

Dejan Savićević, slavni crnogorski fudbaler, otkrio je u razgovoru za Sport Klub okolnosti koje su dovele do njegova verbalnog sukoba s jednim navijačem u Zagrebu, uoči utakmice između Hrvatske i SR Jugoslavije 9. oktobra 1999. godine.

Dvije su se reprezentacije tog dana sastale u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Belgiji i Holandiji, a do incidenta je došlo uoči utakmice dok je Savićević ispred hotela davao intervju.

– Davao sam izjavu i čujem stalno neko dobacuje uvrede. U jednom trenutku mi je bila puna glava psovki i prozivki. Okrenuo sam se i vidio čovjeka od metar šezdeset, sedamdeset. Nosio je dres sa šahovnicom, crnu jaknu i donji dio nekakve trenirke. Nije imao dva zuba u glavi. I tada sam izgovorio onu psovku – prisjetio se Savićević i dodao:

– Nisam ponosan na te riječi, naravno. Ne bih volio da me pamte po tome – kazao je i otkrio da je imao obećanje reditelja da te riječi nikada neće biti objavljene:

– Zamolio sam ga da to izreže, a on mi je kazao “naravno, Dejo”. Želudac mi se okrenuo kada sam nekoliko mjeseci kasnije vidio snimku. Možete zamisliti što sam mu izgovorio – zaključio je prisjećanje Savićević. (Večernji.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,