Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sastav za Dansku: Povratak Saničanina, BiH u formaciji sa tri stopera

Preuzmite sliku

Nakon prijateljske utakmice protiv Crne Gore, BIH u od 18,00 sati u Brondbyju gostuje Danskoj, a selektor naše selekcije Ivajlo Petev našao se u velikim problemima oko sastavljanja ekipe.

Petev je za prijateljske duele sa Crnom Gorom i Danskom odlučio da poštedi Džeku, Pjanića i Cimirota, Višća se oprostio od reprezentacije, zatim su zbog povreda otpali Gojak, Kolašinac i Stevanović. Kasnije su se na okupljanju povrijedili Šarić i Lončar, a pripreme je nakon utakmice protiv Crne Gore napustio zbog privatnih razloga i Krunić. Saničanin je propustio Crnu Goru zbog transfera u Partizan, ali se vratio u reprezentaciju, pa selektor za večerašnji susret na raspolaganju ima 22 igrača:

“Cilj je da izgledamo bolje i nadam se da ćemo uspjeti u tome. Naša reprezentacija je bez pobjede dugo vremena, ali ćemo učiniti sve da odigramo što je moguće bolje. Siguran sam da će pobjeda doći. Pobjeda bi nam značila mnogo, pogotovo ako bi je ostvarili protiv jakog protivnika”, riječi su Peteva koji je najavio kako će reprezentacija igrati u formaciji sa tri stopera.

Gledajući na tržišnu vrijednost igrača, bar onu prema Transfermarktu, najboljih Top 10 BiH izgleda ovako:

Ermedin Demirović – 10 mil eur
Anel Ahmedhodžić – 3 mil eur
Dennis Hadžikadunić – 2.5 mil eur
Amir Hadžiahmetović – 2.20 mil eur
Smail Prevljak – 2 mil eur
Siniša Saničanin / Luka Menalo / Eldar Ćivić / Jusuf Gazibegović – 1.50 mil eur
Andrej Đokanović – 1 mil eur
Aleksandar Jovičić – 950.000 eur
Ibrahim Šehić – 900.000 eur
Kenan Pirić – 600.000 eur…

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,