Petak, 27. Novembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Sastanak predstavnika Fudbalskog saveza BiH i direktora klubova Premijer lige

Sastanak predstavnika Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FS BiH) i direktora klubova Premijer lige BiH bit će održan u ponedjeljak, 17. oktobra 2016. godine, u hotelu „Pino Nature“ na Trebeviću.

Tema sastanka bit će „Ugovori profesionalnih igrača, te porezna opterećenja po tom osnovu“, saopšteno je iz N/FS BiH, javlja Anadolu Agency (AA).

Želimo da vidimo koji su to problemi sa kojim se klubovi susreću pri ispunjavanju poreznih obaveza za profesionalne igrače, te da im prezentujemo stanje u susjednim državama i nekim zemljama EU. Nastojat ćemo da uspostavimo zajedničku strategiju i aktivnosti, te da pokrenemo inicijativu prema nadležnim organima u smislu eventualne promjene zakonskih akata, kako bi se prepoznala specifičnost sporta i olakšalo poslovanje klubova”, rekao je Elmir Pilav, direktor sektora za takmičenje i upravljanje događajima N/FS BiH.

Pilav je istakao da će N/FS BiH i u budućnosti nastaviti sa organizacijom sastanaka o različitim temama sa ciljem daljeg unapređenja takmičenja pod ingerencijom Saveza, kao i saradnje sa klubovima.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,