Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sarri službeno predstavljen: Nadam se da će Hazard ostati u Chelseaju

Preuzmite sliku

Novi menadžer Chelseaja Maurizio Sarri je danas i službeno predstavljen u Londonu.

Na konferenciji za medije italijanski stručnjak je istakao kako će učiniti sve da zadrži Edena Hazarda kojeg želi Real Madrid.

“Hazard je jedan od dva najbolja evropska igrača u ovom trenutku i nadam se da će ostati u klubu gdje može još napredovati. On je trenutno na odmoru nakon napornog Svjetskog prvenstva i nadam se da ćemo se ovog vikenda sresti i porazgovarati. Ne želim pričati telefonom sa njim, drukčije je ipak kada ste oči u oči sa čovjekom”, rekao je Sarri koji je dodao kako mu prelazni rok ne znači mnogo.

“Ja sam više tip trenera koji više voli raditi na terenu nego sklapati ekipu radeći transfere. Prelazni rok je za mene najdosadnija stvar koja postoji. Uopće ne volim ni pričati o njemu jer me iskreno i ne zanima”, dodao je Sarri koji je većinu konferencije razgovarao na italijanskom jeziku.

“Izvinjavam se svima jer ne pričam baš najbolje engleski jezik, pa ne želim reći nešto pogrešno. Nadam se da ću za nekoliko sedmica moći normalno komunicirati na engleskom”, izjavio je Sarri. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,