Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sarri novinarima rekao šta očekuje od Pjanića

Preuzmite sliku

Juventus je službeno predstavio novog trenera Maurizija Sarrija, koji je odgovarao na pitanja novinara.

Sarri je istakao kako je sretan što je tu i otkrio da je Juventus bio odlučan i uvjerljiv da ga dovede.

– Kada me je Juventus kontaktirao, osjećaj je bio nevjerovatan. Nikad nisam vidio toliku odlučnost nekog kluba da angažuje trenera. Bili su odlučni i uvjerljivi – rekao je.

Sarri je također govorio i o bh. reprezentativcu Miralemu Pjaniću, za kojeg je kazao kako bi volio da ima 150 pasova po meču.

– Moj način razmišljanja o fudbalu je drugačiji. Moram razumjeti kako ga implementirati sa produktivnošću. Moram razumjeti koliko mogu unijeti svojih stvari, a koliko ostaviti prostora igračima. Volio bih vidjeti Pjanića da igra 150 pasova po meču, ali onda čitav tim mora biti organizovan tako da bi se to desilo. U posljednjih 30 metara ostavljam puno slobode igračima. Svaka ekipa je kao dijete. Nadam se da ćemo nastaviti pobjeđivati, a pobjeđivati više nego do sada će biti jako teško – rekao je Sarri.

Pojasnio je Sarri i zbog čega je prošle godine iz Napolija otišao u Chelsea.

– Jednostavno morate imati pravilno razmišljanje. Volim Napoli, tamo sam rođen, ali imao samo određene sumnje u budućnost. Nisam želio odmah prihvatiti ponudu iz Italije, a sada imam i odlično iskustvo iz Premier lige – istakao je novi trener Juventusa. (Reprezentacija.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,