Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Saopštenje FK Sloboda: ‘Vrijeme je da konačno pokažemo jedinstvo’

Preuzmite sliku

Povodom novonastalih dešavanja u klubu iz Rudarske 2, saopštenjem za javnost oglasilo se rukovodstvo kluba: 

“Koristimo ovu priliku da se obratimo javnosti sa osvrtom na događanja u proteklom periodu. U četvrtak 12. septembra, održan je zajednički sastanak stručnog štaba, kapitena ekipe, direktora kluba, potpredsjednika UO, te predsjednika Skupštine FK Sloboda.

Na sastanku je analizirana teška finansijska situacija u klubu. Nakon iscrpnog razgovora, zaključeno je da se hitno riješe problemi i obezbijede normalni uslova za rad fudbalerima i stručnom štabu.

Podržan je dosadašnji rad stručnog štaba, istaknuto je primjerno zalaganje igrača u vrlo teškim uslovima. Date su i informacije o planu finansijske stabilizacije kluba do kraja ove i tokom cijele slijedeće godine.

Rukovodstvo kluba i UO su se obavezali na rješavanju situacije u najkraćem roku, kao i izmirenje obaveza do slijedeće utakmice. U ovoj teškoj situaciji razočarali su nas podmukli udari pojedinaca i grupa, te lažnih simpatizera na naš klub. Zauzet je stav da se sve strukture kluba trebaju staviti u funkciju smanjenja takvih negativnih uticaja i pritisaka.

Zahvaljujemo se svim iskrenim navijačima na zaista velikoj podršci i nastojanjima da se sadašnja situacija riješi. Svakako preuzimamo i obavezu u narednom periodu da podijelimo više informacija sa svima koji vole Slobodu o tome šta se čini da se sadašnja situacija poboljša.

Iskreno nam je žao što su se fudbaleri našli u ovoj situaciji, te se obavezuju svi u rukovodstvu kluba da zajedno sa stručnim štabom i fudbalerima prevaziđu sadašnju situaciju u interesu svih, a pogotovo u interesu naše Slobode u godini velikog jubileja.

Na sastanku UO održanog, večeras (13. septembra) data je jednoglasna podrška svim navedenim aktivnostima usmjerenim na rješavanju nastalih problema i stabilizacije kluba.

Koristimo ovu priliku da pozovemo sve istinske simpatizere našeg kluba da podrže naš tim na sutrašnjoj utakmici protiv Borca. Oni nas trebaju. Vrijeme je da konačno pokažemo jedinstvo.” navedeno je u saopštenju kluba. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,