Utorak, 18. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Saopštenje FK Sloboda povodom izjave gospodina Sergeja Jakirovića o Tuzli

Preuzmite sliku

Grad Tuzla je uvijek bila i ostat će svijetli primjer zajedničkog života i multikulturalnosti kojim se svi građani Tuzle ponosimo i koju baštinimo.

Zbog nedavno objavljenih medijskih tekstova gdje se preneseni stavovi gospodina Sergeja Jakirovića koji trenutno obnaša funkciju šefa stručnog štaba HŠK Zrinjski u kojem u jednom dijelu teksta navodi grad Tuzlu kao mjesto gdje je doživio neugodnosti i netrpeljivosti, objavljujemo saopštenje i pozivamo gospodina Jakirovića da objasni na šta se tačno odnosila njegova izjava.

Grad Tuzla je uvijek bila i ostat će svjetli primjer zajedničkog života i multikulturalnosti kojim se svi građani Tuzle ponosimo i koju baštinimo. Zbog toga ne dozvoljavamo da se Grad etiketira na način da se ostavlja prostora raznim špekulacijama i intrepretacijama koje mogu dovesti do formiranja pogrešnih stavova o Gradu Tuzla.

  • Pozivamo sve, a pogotovo javne ličnosti, da u ovo vrijeme tenzija i krize društva, vode računa prije nego što iznesu javno svoje stavove jer mogu imati negativan efekat iako to možda nije prvobitno bilo namjera. Također, želimo da naglasimo da smo sa HŠK Zrinjski uvijek imali korektne sportske odnose, pune uvažavanja i sigurni smo da će ostati na istom nivou jer ovo smatramo samo nespretnom izjavom pojedinca.

    Podsjetimo, Jakirović je u emisiji Sport nedjeljom između ostaloga govorio i o “nacionalnim tenzijama”.

    “Iskreno, ne mislim da nas drugačije tretiraju u Sarajevu, Banja Luci ili negdje treće. Uvijek su korektni, kao i svi igrači. Nama je kapiten Bilbija koji je dijete Borca, igrači se međusobno jako poštuju. Najteže nam je igrati u Tuzli, tamo nam svašta viču, ali ništa drugačije nego u Hrvatskoj, nešto što nije bilo u Osijeku, na Rujevici.. Generalno je najveća tenzija na derbiju između Veleža i Zrinjskog. Ni derbi između Hajduka i Dinama se ne može s tim uspoređivati po tenzijama” – kazao je Jakirović.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje