Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Salzburg ima dijamanta: Amaru Dediću novi ugovor do 2027. godine

Preuzmite sliku

Red Bull Salzburg i bh. reprezentativac, Amar Dedić (20), potpisali su novi ugovor do 2027. godine.

Kako su naveli iz Salzburga, Amar Dedić je bio jedna od zvijezda tokom prvog dijela sezone i da je u 20 odigranih mečeva bio pouzdano rješenja na terenu.

“Amar se razvijao kao fudbaler u našoj akademiji i napredovao je nevjerovatno dobro. To je pokazao i prošle sezone na pozajmici u Wolfsbergu. Bio je izvanredan za nas u prvoj polovini sezone, odigrao je punih 90 minuta u svih šest utakmica Lige prvaka i napravio korak naprijed kako bi konstantno nastupao na ovom visokom nivou”, kažu iz Salzburga i dodaju:

“On ne samo da ima tehnički vrhunske sposobnosti, već je i fizički u odličnoj formi. Zaista sam zadovoljan što smo uspjeli da se dogovorimo o dugoročnom produženju, i siguran sam da u narednim godinama ima još mnogo toga da dođe od njega sa njegovim ciljevima i stavom”, kazao je Christoph Freund, direktor Salzburga.

  • “Zaista sam zadovoljan što imam povjerenje u klubu, i ponosan sam što sam produžio ugovor sa FC Red Bull Salzburg. Posljednjih šest mjeseci je bilo presudno za to i teško mi je sve to opisati. Ne samo da su mečevi Lige šampiona bili veliki vrhunci za mene, oduševljen sam što sam bio tako konzistentan u ligi i što sam ostao bez povreda. To me motivira da nastavim vrijedno raditi kako bi uspješnu jesen pratilo jednako uspješno proljeće”, rekao je Dedić.

    Amar Dedić se na početku sezone vratio iz Wolfsbergera u Salzburg i pokazao sjajne partije koje su ga dovele i do reprezentacije BiH za koju je odigrao dva meča.

    Iako ima samo 20 godina, Amar ima 110 seniorskih nastupa u karijeri.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,