Nedjelja, 28. Novembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Salines savladao aktuelnog prvaka države

Preuzmite sliku

U okviru 2. kola Futsal premijer lige BiH, Tuzlanski futsal klub “Salines Tuzla City” večeras je u tuzlanskom Mejdanu pobijedio aktuelnog prvaka države FC “Mostar SG“ iz Mostara rezultatom 5:3.

Ovo je velika pobjeda za tuzlanski tim koji je je prekinuo niz uspješnih nastupa suparničke ekipe koja je bila bolja u pet susreta lige i nije poražena ni u jednoj utakmici. Strijelci za Jarčeve su bili Deni Imširović, Mirko Marinković, Osman Beganović i Admir Ćorhodžić.

Bio je to susret starih rivala ali ovaj put sa izmjenjenim postavama jer i jedna i druga ekipa u novu sezonu je ušla sa promjenama. Jarčevi su , ipak, željeli više od ovog susreta i na kraju porazili izuzetno jaku ekipu iz Mostara.

„Mostar je velika ekipa, zato nam ova pobjeda mnogo znači, a drugima ostavlja mnoga pitanja iznad glava. Dobili smo utakmicu danas, zato što smo više željeli, zato što smo više htjeli“- prokomentarisali su pobjedu iz „Salinesa“ koji je ove godine podmladio ekipu izuzetno talentovanim igračima koji su željni uspjeha i dokazivanja, što se može i vidjeti na svakoj utakmici.

Naredu utakmicu „Salines“ igra sa gradskim rivalom MNK „Kompred“ u subotu u Mejdanu od 17.00 sati.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,