Utorak, 19. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Salihović nakon završetka fudbalske karijere: Sloboda je bila moja druga porodica

Preuzmite sliku

Dugogodišnji fudbaler FK Sloboda Adnan Salihović odigrao je posljednju sezonu u crveno crnom dresu.

U crveno-crnom dresu, odigrao je 162 zvanične utakmice u kojim je postigao 10 golova među kojim su i golovi koji su Slobodi donijeli bitne pobjede. Član kluba je od 2001. godine i sigurno je jedinstven primjer odanosti klubu u regionu.

“Salihović će ostati član velike Slobodine porodice. Biti će član administrativnog dijela. U znak zahvalnosti za sve učinjeno prethodnih godina u kojim je bio član kluba, klub će upriličiti oproštaj Salihoviću” – saopćio je FK Sloboda.

Također, povodom završetka fudbalske karijere emotivnim riječima oglasio se i Adnan Salihović:

“Nekad davno, kad sam još kao klinac počeo trenirati fudbal nisam sanjao o nekim velikim svjetskim klubovima. Moj san je bio zaigrati za prvi tim naše Svetinje, naše Slobode. Taj san sam dosanjao u maju 2010. godine, kada sam debitovao za prvu ekipu. Od tada pa sve do današnjeg dana sam ostvario puno više nego je taj klinac sanjao. Od malih nogu, Sloboda je bila moja druga porodica, Sloboda me je odgojila, Sloboda me je vaspitala, Sloboda me je naučila kakav čovjek treba da budem. Iskreno se nadam da sam svojim primjerom pokazao kako treba da se ponaša neko ko je dio Slobodine porodice. Zahvalio bih se svim svojim trenerima, saigračima i svim ljudima koji su bili u klubu za vrijeme mog boravka u Slobodi. Naravno, posebna zahvala ide i svim istinskim navijačima koji su uvijek bili tu uz mene, koji su bili uz našu, tuzlansku Slobodu. Ako sam ikada ikoga uvrijedio svojim odnosom, neka mi oprosti, jer nije bilo namjerno. Da iskažem sve što u ovom trenutku osjećam, vjerovatno bih mogao napisati knjigu, tako da ću završiti sa riječima da ovo nije kraj, nego početak nečega novog! Još jednom, hvala ti FK Sloboda Tuzla! Voli Vas sve Vaš Sale! Ti si naša Svetinja!”

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje