Četvrtak, 29. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Salihamidžić uložio u online biznis čiji je osnivač Bosanac

Preuzmite sliku

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine i sadašnji sportski direkor Bayerna, Hasan Salihamidžić (45), investirao je u online apoteke Apotekamo.

Apotekamo je vodeća online apoteka s fokusom na jugoistočnu Evropu, a regionalna kancelarija nalazi se u Sarajevu. Osnivač i izvršni direktor je Arli Mujkić.

Salihamidžić se tako pridružio trendu ulaganja u online biznise koji vlada među svjetskim sportistima, dok naši najpopularniji Zmajevi kada je riječ o biznis projektima najčešće ulažu u restorane, nargile i slastičarne.

“Drago nam je što nastavljamo podržavati Apotekamo na njegovom putu rasta. Sretni smo i ponosni što imamo Hasana Salihamidžića, međunarodno priznatu fudbalsku ličnost koja će doprinijeti većoj vidljivosti”, kazao je Arli Mujkić.

U posljednjem procesu ulaganja u firmu uplaćeno je oko 5 miliona KM, a Salihamidžić je trenutno treći vlasnik po visini ulaganja.

“Veoma sam impresioniran brzim rastom Apotekama i njegovim upravljanjem. Kompanija ima dokazan koncept na drugim tržištima, tako da je samo pitanje vremena kada će se isti primijeniti i na ostatak Evrope. Vidim veliku priliku u jačanju tržišta zdravstvene zaštite u mojoj matičnoj regiji i radujem se što ću podržati kompaniju u raznim marketinškim aktivnostima.”

Apotekamo je prvi put pokrenut u Srbiji, a proširio se i na Bosnu i Hercegovinu tokom prvog kvartala 2022. godine, nakon kupovine lokalne apoteke.

“Oduševljeni smo povjerenjem postojećih i novih investitora, posebno s obzirom na trenutnu tržišnu klimu i geopolitičku situaciju. Na kraju, naravno, rado ćemo dočekati Hasana Salihamidžića kao novog većeg dioničara kompanije“, kaže Srđan Milić, direktor Apotekamo.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje