Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sakib Malkočević: Plasman na EURO bi bio velika stvar za državu

Preuzmite sliku

Najuspješniji selektor U17 reprezentacije Bosne i Hercegovine Sakib Malkočević koji je tri puta ostvario plasman na Evropsko prvenstvo boravio je juče i danas u Trening centru NS/FS BiH u Zenici gdje je pratio pripreme kadeta, javlja zvanična stranica Fudbalskog saveza BiH.

Malkočevića, koji sada obavlja funkciju skauta svih omladinskih selekcija, raduje što je nakon marta prisustvovao jednom reprezentativnom okupljanju.

„Nakon svega što se dešavalo u svijetu u posljednje vrijeme svi smo se uželjeli druženja, utakmica, okupljanja i u ova dana ovdje se osjećam jako dobro. Drago mi je da sam ponovo tu sa svojim kolegama i na pripremama nove generacije igrača. Nadam se da će na jesen sve biti u redu i da će dječaci igrati kvalifikacije“, kaže Malkočević i ističe da je i njegovo zdravstveno stanje bolje i da se dobro osjeća.

  • Kadeti su juče odigrali i kontrolnu utakmicu, a svoje utiske prenosi i Malkočević:

    „S obzirom na to da se nisu dovoljno okupljali zbog situacije sa koronom, te da nisu imali dovoljno utakmica, možemo biti zadovoljni onim što smo jučer vidjeli. Ima tu sigurno kvaliteta koji može odgovoriti zahtjevima. Uz igrače iz inostranstva nadamo se da i ova generacija može do elitnog kruga kvalifikacija. To bi trebao da nam bude neki cilj, a sve preko toga je veliki uspjeh.“

    Sakib Malkočević se nada dobrim rezultatima i seniorskog nacionalnog tima:

    „Zaista bi bila velika stvar ako bi i U17 i U19 selekcije napravile uspjeh u kvalifikacijama. Sa velikom pažnjom očekujemo utakmice i naše A reprezentacije i svi želimo da oni uspješno završe baraž za Evropsko prvenstvo. Nadam se prije svega da će igrači biti zdravi i spremni za utakmice Lige nacija i baraža. Bila bi velika stvar za naš Savez i za državu ako se A tim plasira na veliko takmičenje.“

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,