Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Safet Sušić zvanično dobio otkaz u Turskoj

Preuzmite sliku

Aytemiz Alanyaspor je i zvanično saopćio da su sporazumno prekinuli saradnju s bh. trenerom Safetom Sušićem.

Hasan Cavusoglu, predsjednik Alanyaspora, na konferenciji za medije je izjavio da su na sastanku uprave donijeli odluku da sporazumno prekinu saradnju sa Sušićem.

“Sporazumno smo prekinuli saradnju. Skoro godinu dana smo sarađivali i ekipa je zabilježila određene uspjehe. Trener i njegov tim saradnika je dao mnogo za ovaj klub. Safet Sušić je jedan od trenera s najizraženijim karakterom i osobnošću”, rekao je Cavusoglu.

Dodao je kako je u fudbalu prirodno da treneri odlaze i nastavljaju karijeru u novim klubovima.

Sušić je izjavio da su u posljednje vrijeme zabilježili seriju loših rezultata, nakon čega je uslijedio sastanak s upravom kluba.

“Na kraju smo donijeli ovakvu odluku. Prije svega, želim se zahvaliti navijačima Alanyaspora. Ovdje sam proveo vrlo lijepe trenutke, a oni su me istinski podržavali. Predsjedniku, upravnom odboru i fudbalerima želim puno sreće u budućnosti”, rekao je Sušić.

Na kraju je istakao da je Alanyaspor veoma dobar klub koji zaslužuje da i dalje igra u Super ligi, najelitnijoj ligi u Turskoj.

“Alanyaspor je klub koji zaslužuje da igra u ovoj ligi. Ovo je klub koji treba ostati u Super ligi i nikada ne ispasti u niži rang. Ne mislim da će ekipa imati nekih problema sve dok su fudbaleri koje posjeduje klub zdravi i bez kazni. Zahvaljujem se upravi kluba, predsjedniku i navijačima na podršci koju su iskazivali sve ovo vrijeme. Nadam se da ćemo se ponovo vidjeti”, rekao je bh. stručnjak.

Predsjednik Alanyaspora je nakon toga Sušiću uručio plaketu zbog usluga koje je pružao tokom svoga angažmana u klubu.

U posljednjih pet kola Alanyaspor je upisao četiri poraza i jedan remi. Poslije 17. kola, nalazi se na 13. poziciji s ukupno 18 bodova.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,