Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Safet Sušić: Jalovo smo napadali, bez akcija, svi smo se složili da Pjanić puca penal

Preuzmite sliku

Selektor naše fudbalske reprezentacije Safet Sušić nije krio razočarenje nakon večerašnjeg poraza od Kipra (1:2).

Na upit novinara da njegova selekcija ipak nije zaslužila poraz nakon više propuštenih prilika Pape se djelomično složio.

–  Možda nismo zaslužili da izgubimo, ali nismo ni da pobijedimo. Prvih deset minuta je dobro funkcionisalo, ali onda kao da smo se zadovoljili rezultatom, a upozoravao sam da protiv ovakve ekipe moraš imati 2:0 na poluvremenu. Jalovi napadi, bez izraženih akcija, dolazili smo do 30 metara kao što smo očekivali, no previše loših centaršuteva, premalo šuteva sa distance, a kako je vrijeme odmicalo kao da se strah uvukao u igrače. Činilo se da su se neki igrali, a sakrivali se i molili Boga da ne dobiju loptu. – smatra Safet Sušić.

– Iako je ovo nama prvi poraz od neke male ili srednje reprezentacije ja moram reći da ih nismo potcijenili i da smo znali ako se ne daju golovi na vrijeme, da može doći do problema. – govori Pape.

Miralem Pjanić je pred kraj susreta promašio penal.

– Prije smo se dogovorili da Miralem puca penal. On se sam javio i rekao da iza Tottija on u Romi puca penale, a kako niko drugi nije bio zainteresovan, odlučili smo da on izvede. Nikada ne zamjeram igračima kada fule penal, jer se to zna desiti i najboljima na svijetu. Iskreno, osjećao sam da ćemo promašiti penal. – otvoren je Pape.

Naša reprezentacija kvalifikacije nastavlja u oktobru gostujućim mečom protiv Velsa i domaćim protiv Belgije.

(Reprezentacija.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,