Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sad je i zvanično: Salah putuje u Rusiju, objavljen spisak reprezentacije Egipta

Preuzmite sliku

Mohamed Salah putuje u Rusiju, to je sada i zvanično. Sjajni krilni napadač Liverpoola se oporavlja od povrede ramena, ali to nije bila prepreka da ga selektor Egipta Hector Cuper uvrsti na spisak od 23 igrača koji će braniti boje svoje zemlje na Svjetskom prvenstvu.

Salah se neće pridružiti timu prije 9. juna pošto se i dalje oporavlja od povrede ramena zbog koje je morao nakon samo pola sata igre izaći s terena u finalu Lige prvaka u kojem je Real Madrid savaldao Liverpool rezultatom 3:1.

Prvu utakmicu na Mundijalu Egipat će igrati 15. juna protiv Urugvaja, a kasnije ga čekaju susreti protiv Rusije i Saudijske Arabije u grupi A.

Salah iza sebe ima sezone iz snova u dresu Liverpoola, a svojim golom iz penala u 95, minuti osigurao je Egiptu plasman na Mundijal prvi put nakon 28 godina čekanja.

Egipat je proteklog petka u Italiji igrao prijateljsku utakmicu protiv Kolumbije koja je okončana rezultatom 0:0. Salah je propustio taj meč, a propustiti će i meč u srijedu kada će Egipat igrati protiv Belgije u prijateljskoj utakmici.

Spisak Egipta:

Golmani: Essam El Hadary (Al Taawoun), Mohamed El-Shennawy (Al Ahly), Sherif Ekramy (Al Ahly).

Odbrana: Ahmed Fathi, Saad Samir, Ayman Ashraf (svi Al Ahly), Mahmoud Hamdy (Zamalek), Mohamed Abdel-Shafy (Al Fateh), Ahmed Hegazi (West Brom), Ali Gabr (Zamalek), Ahmed Elmohamady (Aston Villa), Omar Gaber (Los Angeles FC).

Vezni red: Tarek Hamed, (Zamalek), Shikabala (Zamalek), Abdallah Said (Al Ahli), Sam Morsy (Wigan Athletic), Mohamed Elneny (Arsenal), Mahmoud Kahraba (Al Ittihad), Ramadan Sobhi (Stoke City), Mahmoud Hassan (Kasimpasa), Amr Warda (Atromitos).

Napad: Marwan Mohsen (Al Ahly), Mohamed Salah (Liverpool). (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: