Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ruski milijarder Roman Abramovič prodaje Fudbalski klub Chelsea, novac ide žrtvama u Ukrajini

Preuzmite sliku

Prvi čovjek Chelseaja, Roman Abramovič, portvrdio je sopštenjem da će prodati londonski klub, a sav profit donirati žrtvama rata u Ukrajini.

Posljednjih dana bilo je mnogo špekulacija oko toga šta će se dogoditi sa aktuelnim svjetskim prvakom, a naposlijetku se oglasio njegov vlasnik.

Zbog trenutne situacije odlučio sam prodati klub jer mislim da je to u ovom trenutku u najboljem interesu kluba, navijača, uposlenika, te sponzora i partnera”, napisao je Abramovič.

Vlasnik Chelseaja tvrdi da klub nikada nije vodio zbog novca, te da neće žuriti sa prodajom, a kako bi dokazao da ne želi zgrabiti što više i pobjeći što dalje, Abramovič tvrdi da će sav eventualni profit od prodaje kluba ići u dobrotvorne svrhe za žrtve ukrajinskog rata kroz fondaciju koja bi trebala usmjeriti sredstva.

Fondacija će raditi za sve žrtve rata u Ukrajini. To će uključivati uplaćivanje neophodnih sredstava ka najvećim potrebama žrtava, kao i za podršku dugoročnom putu ka ozdravljenju”, napisao je Abramovič.

Na samom kraju saopštenja Abramovič je izrazio želju da mu bude dozvoljeno da još samo jednom posjeti Stamford Bridge kako bi se oprostio. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje