Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Rudar iz Bukinja njemačkom Kaiserslauternu ‘oteo’ fudbalskog reprezentativca Barbadosa

Preuzmite sliku

Kaeson Trench novi je fudbaler NK Rudar Bukinje. Radi se o internacionalcu sa Barbadosa koji je sinoć stigao na Međunarodni aerodrom Tuzla iz FC Toronto (Kanada), piše Tuzlanski.ba.

Trench ima 19 godina i bio je pred potpisom ugovora za slavni njemački klub Kaiserslautern, međutim uprava Rudara bila je uporna te ga je prije par dana dovela u svoje redove.

– Ovo je historijski momenat za naš klub, da nam dođe jedan strani igrač. Međutim, predsjednik našeg kluba Džemsad Nišić “pomrsio je račune” Kaiserslauternu i doveo ga u Rudar – istakli su iz kluba.

Na uglednom Transfermarktu smo uspjeli saznati da se radi o 19-godišnjem fudbaleru rođenom u kanadskom Montrealu, koji je skupio čak tri nastupa za reprezentaciju Barbadosa čije državljanstvo, osim kanadskog i posjeduje.

Igra na poziiciji centralnog beka, a u karijeri je igrao za Notre Dame sa Barbadosa i TFC Academy iz Kanade. Nosio je i dres Toronta iz kojeg i stiže u Rudar iz Bukinja, člana Druge lige Tuzlanskog kantona – grupa Jug.

Podsjećamo, Rudar je prije nekoliko godina bio pred gašenjem, ali dolaskom nove uprave na čelu sa Džemsadom Nišićem, u kojoj se nalazi i potpredsjednik Anel Delalić, predsjednik Skupštine Kadir Hajdarević te sekretar Suad Žilić, došlo je do reorganizacije kluba koji je danas na stabilnim nogama. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje