Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Rooney savjetovao Mbappeu da napusti PSG, preporučio mu dva kluba

Preuzmite sliku

Iako je igrajući za Francusku u finalu Svjetskog prvenstva u Kataru poražen od Argentine, napadač PSG-a Kylian Mbappe je dobio brojne komplimente, a sada je stigao i jedan savjet.

Nekadašnji engleski reprezentativac i napadač Manchester Uniteda, Wayne Rooney, vjeruje da Mbappe mora napustiti PSG kako bi iskoristio svoj potencijal. On tvrdi da Francuz neće biti smatran velikanom ukoliko ne zaigra u boljoj ligi.

“Mislim da treba napustiti klub i otići u Premiership. PSG je ogroman klub, no Mbappe je uradio sve što je mogao u Ligue 1. Međutim, ako želi dostići nivo Lionela Messija i Cristiana Ronalda, onda se mora pridružiti Manchester Unitedu ili Real Madridu“, rekao je Rooney.

Međutim, dovođenje Mbappea nije lagan zadatak, a to dobro znaju čelnici Reala koji već jednom nisu uspjeli u tome. Kylian ima unosan ugovor koji važi do 2025. godine, a PSG bi trebao dobiti mega ponudu kako bi pristao na pregovore.

Fantastični uslovi su uvjerili Mbappea da odbije Real i produži svoj boravak u Francuskoj. Bilo je izuzetno važno da Mbappe kao igrač PSG-a ode u Katar na Svjetsko prvenstvo, no Muundijal je sada završen.

United je vjerovatno manje realna opcija jer je daleko od slave koju je uživao dok je za Crvene vragove igrao Ronaldo i značajno pomagao u osvajanju titula.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,