Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ronaldova budućnost: Ovdje planira živjeti nakon karijere, samo zemljište vrijedi 8 miliona eura

Preuzmite sliku

Zemljište je nedavno ograđeno i kupio ga je Ronaldo. Ovdje će živjeti s porodicom nakon završetka karijere. Svi susjedi to znaju i naravno da smo sretni, rekao je budući komšija fudbalera za portugalske medije

Portugalska zvijezda Cristiano Ronaldo (37) nakon 12 godina vratio se u Manchester United, a ugovor je potpisao do juna 2023. godine. Iako je u fantastičnoj fizičkoj spremi, po isteku ugovora imat će 38 i pol godina te je pitanje hoće li Ronaldo iskoristiti opciju produženja na još jednu sezonu, na šta ima pravo prema potpisanom ugovoru.

Ako je vjerovati portugalskim medijima, Ronaldo planira završiti karijeru te navodno gradi novu vilu u jednom od najprestižnijih stambenih četvrti Portugala. Na zemljište u portugalskoj rivijeri Quinta da Marinha potrošio je više od osam miliona eura, a nedavno su započeli radovi. Portugalski list Correio da Manha navodi da će Ronaldo kuću koristiti kao investiciju, dok TV 7 Dias tvrdi da će nekretninu koristiti kao porodičnu kuću nakon penzionisanja, prenosi 24sata.hr.

  • – Zemljište je nedavno ograđeno i kupio ga je Ronaldo. Ovdje će živjeti s porodicom nakon završetka karijere. Sve komšije to znaju i naravno da smo sretni. Ronaldo je Ronaldo – rekao budući komšija fudbalera za portugalske medije.

  • Riječ je o projektu savremene arhitekture koji odiše bogatim detaljima te predstavlja visokokvalitetnu gradnju i vrhunske materijale. Vila se nalazi na parceli od 2720 m2 od kojih je građevinske površine ukupno 1100 m2. Pozicija vile je na izvrsnoj lokaciji izloženoj prema jugu, a sve spavaće sobe imat će pogled na more.

  • Vila će imati prostranu garažu u koju će Ronaldo moći parkirati šest limenih ljubimaca, a ista će biti opremljena liftom, podnim grijanjem, klimom i solarnim termalnim panelima.

    Napadač ‘crvenih vragova’ prošle je godine kupio jedan od najskupljih stanova koji je ikad prodan u Lisabonu. Riječ je o nekretnini vrijednoj 7,7 miliona eura koja ima teretanu i unutrašnji bazen.

    Cristianovo carstvo također uključuje luksuzno imanje s vilom od sedam spratova s pogledom na Atlantski ocean u Funchalu,  glavnom gradu autonomne portugalske regije Madeire. Kupio ju je 2019. godine, a na imanju žive njegova majka Dolores i brat Hugo.

  • Podsjetimo, krajem oktobra prošle godine Cristiano i Georgina radosno su objavili kako očekuju blizance, kćer i sina, ali nedavno ih je pogodila strašna tragedija. Pri porodu im je preminuo sin dok je kćer preživjela. Cristiano otprije ima četvero djece, Cristiana Juniora (11) i blizance Evu i Matea (4) koje je dobio umjetnom oplodnjom, a kćerkicu Alanu Martinu rodila je Georgina što im je bilo prvo zajedničko dijete.

     

    View this post on Instagram

     

    A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano)

     

    View this post on Instagram

     

    A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano)

     

    View this post on Instagram

     

    A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje