Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ronaldo: Vjerujem da će Neymar biti spreman za Svjetsko prvenstvo

Preuzmite sliku

Nekadašnji brazilski reprezentativac Ronaldo kazao je da vjeruje da će se povrijeđeni Neymar oporaviti i biti spreman za Svjetsko prvenstvo, kako bi mogao predvoditi izuzetno jak nacionalni tim u Rusiji, prenosi Anadolu Agency (AA).

Brazil je posljednji od svojih pet naslova svjetskog šampiona osvojio još daleke 2002. godine u Japanu i Južnoj Koreji. Tada je “karioke” predvodio upravo Ronaldo, koji je turnir završio kao najbolji strijelac s osam golova.

Južnoameričke kvalifikacije Brazilci su okončali na prvom mjestu uz samo jedan poraz, što tamošnjoj javnosti daje nadu da u Rusiji mogu ponovo do krova svijeta.

“Sve reprezentacije na Svjetskom prvenstvu znaju da je to jako težak turnir. Mislim da je Brazil u posljednjih godinu i po, od promjene selektora, dosta napredovao. Imamo jak tim za Svjetsko prvenstvo. Neymar koji je povrijeđen je veliki problem za nas, ali mislim da će se uskoro oporaviti i da će biti spreman za Svjetsko prvenstvo”, kazao je Ronaldo za brazilske medije.

Ronaldo, koji je tokom karijeri tri puta bio proglašen za najboljeg fudbalera svijeta, smatra da je Argentina, uprkos silnim problemima u kvalifikacijama, jedan od glavnih favorita Mundijala u Rusiji.

“Mislim da je Njemačka veoma jaka, Španija također. Tu su i Engleska, Francuska, Argentina sa Lionelom Messijem, sve reprezentacije koje je izuzetno teško pobijediti na Svjetskom prvenstvu. Uvjeren sam da ćemo gledati lijepo Svjetsko prvenstvo. Naravno, nadam se da će Brazil ponovo postati svjetski šampion”, zaključio je nekada sjajni golgeter.

Reprezentacija Brazila je bila svjetski šampion u fudbalu 1958, 1962, 1970, 1994. i 2002. godine po čemu je rekorder. Slijede ga Njemačka i Italija sa po četiri naslova. (Anadolija)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,