Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ronaldo: Uživao sam

Preuzmite sliku

Najbolji fudbaler Portugala Cristiano Ronaldo čestitao je selekciji Urugvaja na pobjedi i plasmanu u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Portugalci su poraženi od Urusa 2:1 na startu nokaut faze, čime su igubili sve šanse da sjedine evropsku i svjetsku titulu.

“Bili smo bolji od Urugvaja, ali golovi se gledaju. Onaj ko ih postigne više pobjeđuje. Čestitam Urugvajcima na prolasku. Mi smo željeli trijumf, međutim, nismo uspjeli. Moramo da podignemo glave”, poručio je kapiten Portugala i dodao:

“Ponosan sam što predstavljam svoju zemlju sa trakom oko ruke. Igram sa sjajnom grupom momaka, ponosan sam na sve njih, na stručni štab, također. Ovo možda nije bilo najbolje od nas, ali uživao sam u takmičenju. Sve je bilo organizovano na vrhunskom nivou. Pozitivno sam iznenađen”.

Na pitanje da li je Mundijal u Rusiji posljednje veliko takmičenje za njega u državnom timu, 33-godišnji Ronaldo je odgovorio:

“Sada nije momenat da se priča o tome. Siguran sam da će Portugal u budućnosti biti među najboljim selekcijama. Imamo grupu mladih igrača željnih uspjeha. Uvjeren sam da ćemo osvajati trofeje i učiniti naciju ponosnom”.

Portugal je ispadanjem u osmini finala ponovio rezultat iz 2010. godine, dok je 2014. turnir završio već u grupnoj fazi. Najveći uspjeh na Mundijalu ostvaren je 1966. u Engleskoj. Tada su Portugalci osvojili treće mjesto. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje