Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ronaldo pokazao kako izgleda njegov tretman u komori, rehabilitacija i oporavak i na -200°C

Preuzmite sliku

Portugalski superstar Cristiano Ronaldo (37) jedan je od onih koji do krajnjih granica testira svoje fizičke mogućnosti što od sportaša zahtjeva i nužan oporavak kako bi tijelo bilo spremno za nove izazove.

Iako je u 37. godini života, Ronaldovo tijelo kao da ne stari! Njegovo tijelo sadrži svega sedam posto masti, a prosjek kod profesionalnih igrača je deset i to je razlog zašto je i dalje u sjajnoj formi.

Ronaldo je na društvenim mrežama objavio video ulaska u “ledenu saunu” koju koristi za rehabilitaciju i oporavak od napornog treninga, povreda i boli tokom i nakon vježbanja. Komoru za krioterapiju vrijednu 60.000 eura dovezao je u vilu u Manchesteru iz svog doma u Torinu, a može doseći temperature do -200 Celzijevih stepeni, piše The Sun.

  • Komora se hladi tekućim dušikom, a preporuka za sportiste je da unutra provode najviše pet minuta. Cristiano obično odradi tri minute na temperaturi od -160 Celzijevih stupnjeva.

     

    Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

     

    Objavu dijeli Cristiano Ronaldo (@cristiano)

    Krioterapija poboljšava cirkulaciju krvi i imunološki sistem, smanjuje umor, uklanja toksine i skraćuje vrijeme oporavka od sportskih ozljeda.

    Ronaldo je komoru počeo koristiti 2013. godine kada je bio u Real Madridu, a uvoz komore bio je jedan od prioriteta po dolasku u Premier ligu.

    Još jedna bitna stavka Ronaldove nevjerojatne tjelesne građe je prehrana koja se bazira na visokom udjelu bjelančevina, žitarica i niskom udjelu masti. Za doručak preferira sir, šunku i nemasni jogurt, a najviše voli ribu te konzumira dosta svježeg voća i povrća.

    Ronaldo ne pije alkohol, a u njegovoj blizini nećete pronaći ni slatka pića i grickalice. Pije isključivo vodu, spava osam sati dnevno te redovito pliva i u teretani je minimum pet puta sedmično.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje