Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ronaldo opet u problemima sa zakonom: U Las Vegasu ga čeka suđenje za silovanje

Preuzmite sliku

Katalonski Sport piše kako će Cristiano Ronaldo u decembru morati na sud u Las Vegasu. Radi se o slučaju silovanja iz 2009. godine koje se dogodilo u Nevadi.

Djevojka Kathryn Mayorga je slavnog fudbalera optužila za silovanje, a on joj je 2010. godine isplatio 300 hiljada eura kako ništa od njenih optužbi ne bi izašlo u javnost.

Mayorga je dobila privatnu tužbu protiv Ronalda

Ipak, Mayorga je inspirirana #MeToo pokretom 2018. godine s pričom izašla u javnost. Prvu parnicu je izgubila zbog nedostatka dokaza. Naknadno je protiv Cristiana Ronalda podigla privatnu tužbu koju je dobila.

Fudbaler će po svemu sudeći u decembru morati na sud ako se njegovi odvjetnici ne uspiju nagoditi s Mayorgom.

Ronaldo nikada nije porekao da se seksualni odnos dogodio

Podsjetimo, slučaj se dogodio u ljeto 2009. godine nakon što je Cristiano Ronaldo zaključio transfer u Real Madrid iz Manchester Uniteda. Prelazak je odlučio proslaviti u noćnom klubu u Las Vegasu gdje je Mayorga radila kao hostesa.

Platio joj je piće te nju i prijateljice pozvao u hotelski apartman na zabavu. Ronaldo nikada nije porekao kako se seksualni odnos dogodio, ali je prema njegovim riječima bio uz pristanak djevojke, dok je njena verzija priče suprotna.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje