Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ronaldo o navodnoj utaji poreza: Ne bojim se, ništa ne skrivam!

Preuzmite sliku

Izgledam li vam zabrinuto? Onaj ko nema što skrivati, nema se razloga ni bojati, rekao je Ronaldo.

Cristiano Ronaldo je među igračima koji su se našli pod sumnjom za navodnu utaju poreza nakon dokumenata koje je otkrio Football Leaks. Ronaldo je navodno utajio čak 150 miliona eura otkako je 2009. godine stigao u Real Madrid, a sve u dva podijeljena slučaja po 75 miliona eura za prava na ime CR.

Portugalac nije odmah komentarisao navodne malverzacije, ali se napokon oglasio nakon utakmice Reala i Borussije koja je igrana u srijedu u Ligi prvaka. Novinar RTP-a je u prolazu pitao Ronalda je li zabrinut zbog Football Leaksa, a on je odgovorio:

Izgledam li vam zabrinuto? Onaj ko nema što skrivati, nema se razloga ni bojati“, rekao je kratko Ronaldo.

U četvrtak poslijepodne Gestifute, kompanija koju drži poznati portugalski menadžer Jorge Mendes, je objavila saopštenje u kojemu je navedeno kako je Cristiano Ronaldo obavijestio špansku poreznu službu o svojoj imovini u inostranstvu 30. marta ove godine u vrijednosti od 203 miliona eura. Ponovili su da je Portugalac izvršio svoje porezne dužnosti te je dodali da se više neće očitovati o ovom slučaju.

Spomenimo i da su se u četvrtak pojavila nova dva imena u aferi o utaji poreza. Mediapart javlja da su u sve umiješani i Angel di Maria te Javier Pastore.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,