Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ronaldo i Nani srušili Vels, Portugal prvi finalista Eura (VIDEO)

Preuzmite sliku

Večeras je na rasporedu bila prva utakmica polufinala Evropskog prvenstva u Francuskoj.

U utakmicu se krenulo izjednačeno, baš kao što su obje ekipe izjednačeno ostale bez jednog važnog igrača. Velsu je izrazito nedostajao karotnirani Ramsey, najbolji asistent Eura, dok je kod Portugala izostao povrijeđeni Pepe.

Portugal se odmah postavio obrambeno i iz kontri vrebao ubačaje na Ronalda i Nanija, što im je u nekoliko navrata i uspjelo, ali bez završnog udarca. S druge strane Vels je taj koji je imao nešto više od igre iako na terenu nije bilo spomenutog Ramseyja. Po jednu polu-priliku imali su Bale i Robson-Kanu, ali ništa ozbiljnije od toga.

  • portugal-wales-euro-2016
  • Pred sami kraj prvog poluvremena precizan centaršut u šesnaesterac je dočekao Cristiano Ronaldo, ali je pucao malo iznad gola, a igrače su u svlačionici ispratili zvižduci zbog neatraktivne igre.

    U 50. minuti Ronaldo je odlično skočio na ubacivanje iz kornera s lijeve strane te s nekih 6 metara glavom zakucao loptu u mrežu. Izjednačio se tako Portugalac s devet golova na vrhu najboljih strijelaca evropskih prvenstava svih vremena s Michelom Platinijem.


    Samo tri minute kasnije Ronaldo je pucao iskosa s desne strane, a Nani se bacio i uspio klizećim startom s nekih desetak metara skrenuti loptu pored nemoćnog Hennesseyja.


    Do kraja utakmice Vels je napadao, a Portugal prijetio preko kontri, ali se rezultat nije mijenjao.

    Polufinale: Portugal 2:0 Vels (Roanldo/Nani) (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,