Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ronaldo i Georgina donirali novac za liječenje dječaka oboljelog od karcinoma

Preuzmite sliku

Sedmogodišnji dječak iz Portugala Tomás bio je životno ugrožen nakon što mu je u septembru 2019. godine dijagnosticiran je neuroblastom – karcinom koji potječe od malignih ćelija nadbubrežne žlijezde, vrata, prsa ili kičmene moždine.

Dječak Tomás je prošao brojne tretmane nakon čega se poboljšalo njegovo zdravstveno stanje. Nažalost, bolest se ponovo vratila što u nastavku zahtjeva nastavak liječenja odnosno nove tretmane za koji je potrebno dosta novca.

Roditelji dječaka koji nisu u mogućnosti da finansiraju sve potrebne troškove liječenja pokušavali na sve moguće načine da obezbijede potreban novac.

Međutim, ova priča stigla je do Cristiana Ronalda koji je odmah reagovao i uplatio porodici sav potreban novac kako bi Tomás mogao otputovati u Španiju na operaciju.

Potvrdu ove informacije na društvenim mrežama objavila je Ivana inače sestra Ronaldove djevojke Georgine, koja se zahvalila paru na pomoći.

  • “Tomás je već na putu za Barcelonu kako bi obavio neke testove i započeo liječenje u bolnici Vall d'Hebron. Hvala Georgini i Cristianu na pomoći, solidarnosti i velikom srcu. Beskrajno hvala što pomažete Tomásu da počne liječenje”, napisala je Ivana na Instagramu.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,