Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ronalda čuvaju dva komandosa: Braća blizanci zarađuju bogatstvo i ne smiju pogriješiti

Preuzmite sliku

Cristiano Ronaldo je potpisom ugovora s Al Nassrom postao najplaćeniji fudbaler današnjice, procjenjuje se da će Portugalac zarađivati oko 200 miliona eura godišnje, ugovor mu vrijedi dvije godine, a onda bi se mogao prihvatiti uloge ambasadora za SP 2030. godine, odnosno funkcije sportskog direktora.

Ronaldo je u saudijskom glavnom gradu Rijadu dočekan kao planetarna zvijezda, dobio je na korištenje raskošnu vilu od 14 miliona eura, a za sigurnost njega i porodice brinu se dva zaštitara, tačnije braća blizanci Jorge i Sergio Ramalheiro. Ronaldo je pod zaštitom 24 sata na dan, a ova braća su bivši komandosi koji su jedno vrijeme proveli u mirovnim misijama u Afganistanu.

Ponajbolji fudbaler svih vremena već dugo u braću Ramalheiro ima apsolutno povjerenje. Bili su s njim u Torinu kada je nastupao za Juventus, bili su s njim u Manchesteru, a sada nastavljaju suradnju u Rijadu. Osim na Ronalda, paze na sigurnost bolje polovice Georgine, djece i ostatka porodice.

Njihov posao je da paze da ne dođe do nikakvog incidenta, a bilo koju sumnjivu aktivnost primijete prije nego li i dođe do potencijalne opasnosti. Plaćeni su da problema ne bude, a čak i ako se dogodi, njihov posao je da ga riješe bez da igrač ili bilo tko iz njegova okruženja bilo što primijeti. Inače, zaštitari su plaćeni bogatstvom, zarađuju oko 800 hiljada eura mjesečno tako da Ronaldovu ponudu da napuste policiju nisu mogli odbiti. (Vecernji.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,