Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Roma pravi “čistku”: Na prodaju i Edin Džeko?!

Preuzmite sliku

Italijanski mediji donijeli su listu fudbalera koje Roma namjerava prodati ovog ljeta, a predvodi je bh. reprezentativni kapiten Edin Džeko (33).

Roma na kraju sezone sprema totalnu rekonstrukciju, a osim Džeke, u klubu se žele riješiti Stevena N'Zonzija, Robina Olsena, Patrika Schicka, Diega Perottija, Aleksandra Kolarova i Federica Fazija. Također postoji mogućnost da prodaju Cengiza Undera i Kostasa Manolasa, kako bi zaradili novac za dovođenje novih igrača. Špekuliše se i da će kapiten Daniele De Rossi u penziju, a da će umjesto njega kapitensku traku dobiti Alessandro Florenzi.

Džeko se već duže vrijeme povezuje sa odlaskom iz Rome, koja mu sasvim sigurno neće produžiti ugovor. Klubovi koji su pokazali konkretan interes za njegove usluge su West Ham United, Everton i Inter, a spominjali su se i Tottenham, te Shanghai SIPG.

Iza Rome je razočaravajuća sezona. Ispali su u osmini finala Lige šampiona od Porta, Fiorentina ih je posramila u četvrtfinalu Kupa Italije, dok trenutno u Seriji A zauzimaju sedmo mjesto.

Ni Džeko sigurno ne može biti zadovoljan svojim učinkom. Na ukupno 31 utakmici postigao je 12 golova, od čega tek sedam u prvenstvu. (Reprezentacija.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,