Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Roma dovodi zamjenu za Džeku: Želja Babacar iz Fiorentine

Preuzmite sliku

S obzirom da je realizacija transfera Edina Džeke iz Rome u Chelsea veoma blizu, rimski klub je već krenuo u potragu za igračem koji će zamijeniti kapitena bh. reprezentacije. Navodno Roma rješenje vidi u Khoumi Babacaru, trenutno fudbaleru Fiorentine, prenosi Anadolija.

Prema izvještajima italijanskih medija Roma želi Babacara dovesti na posudbu do kraja sezone, uz mogućnost otkupa ugovora. Na 15 utakmica, koliko je za Fiorentinu odigrao ove sezone, 24-godišnji Senegalac postigao je pet golova.

Međutim, klub iz Firenze nije zainteresovan za posudbu Babacara, nego želi u posao uključiti Francuza Gregoirea Defrela, koji je ljetos stigao na posudbu iz Sassuola, da bi rimski klub 1. januara ove godine za 20 miliona eura otkupio njegov ugovor.

Za Babacara se može reći da je dijete Fiorentine u koju je sa 15 godina stigao iz Pescare. Debi za “viole“ upisao je 2010. godine, kada mu je bilo 16 godina i deset mjeseci. Od tada je u ljubičastom dresu odigrao 125 takmičarskih utakmica i postigao 39 golova. Za reprezentaciju Senegala nastupio je jednom.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,