Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Rođeni ogorčeni: Pogledajte 19 spornih detalja sa utakmice FK Goražde – FK Velež (VIDEO)

Preuzmite sliku

Velež je u subotu u okviru Prve lige Federacije BiH doživio prvi poraz u sezoni i to na gostovanju kod Goražda minimalnim rezultatom od 1:0, a nakon utakmice se uprava mostarskog kluba oglasila zbog nezadovoljstva suđenjem.

Nakon upućenog saopćenja za javnost u kojem se Mostarci pitaju se za koga i za čije interese se igra fudbal u BIH, da li je  utakmica između Goražda i Veleža riješena u nekim mračnim podrumima i prije njenog početka? Ko je i za čije interese delegirao sudijsku trojku koja je kriminalnim odlukama od prvog sudijskog zvižduka jasno usmjerila tok utakmice, uslijedili su i video dokazi sa utakmice i ukupno 19 spornih situacija zabilježenih na štetu Veleža.

U subotu se nije radilo ni o kakvim slučajnim greškama koje se mogu svesti pod uobičajene i nenamjerne greške. Sudija Bajraktarević sa svojim pomoćnicima od prvog zvižduka ciljano i sistemski onemogućavao fudbalere Veleža da pokažu svoje sportsko znanje i umijeće te da na jedini dozvoljeni način Velež pokuša doći do bodova. Tendencija i bezumlje navedenog sudije nije imala granica, te je on svojim kriminalnim radnjama onemogućio ekipu Veleža da radi svoj posao i pokuša doći do bodova, navode iz UO FK Velež Mostar.

Iz FK Velež Mostar ističu kako će učiniti sve što je u okviru pravnih mogućnosti da zaštite klub od ovakvih sramotnih postupaka vrha sudijske organizacije, te da ovakav način suđenja bude i posljednji. Također, uputili su apel na krovni savez da preduzmu sve neophodne mjere kako bi sačuvali regularnost takmičenja Prve liga Federacije BiH.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,