Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Robert Prosinečki se oporavlja: Nije prestao pušiti, sa Zmajevima želi na EURO

Preuzmite sliku

Jedem normalno i nemam poseban režim, a imat ću još jednu rutinsku operaciju koju ću obaviti poslije reprezentativne pauze, kazao je Prosinečki.

Robert Prosinečki, selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine u Zagrebu se oporavlja nakon operacije koju je imao krajem prošle godine. Selektor BiH je u novembru 2018. godine hospitalizovan na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, zbog problema s debelim crijevom, operisan je na KCUS-u i još je u procesu rehabilitacije.

U razgovoru za Večernji list otkrio je da se osjeća puno bolje nakon operacije, da je smršao desetak kilograma, te da s nestrpljenjem očekuje prve kvalifikacione utakmice.

– Puklo mi je debelo crijevo i onda sam morao na operaciju. Važno je da sam došao na vrijeme. Imao sam dvije operacije jer mi se rana otvorila, a kada si u bolnici, onda razmišljaš samo o tome da izađeš. Sada opet funkcionišem normalno i sve je super. Jedem normalno i nemam poseban režim, a imat ću još jednu rutinsku operaciju koju ću obaviti poslije reprezentativne pauze krajem trećeg mjeseca poslije utakmica sa Armenijom i Grčkom – rekao je Prosinečki u razgovoru za Večernji.hr, a otkrio je i to da nije prestao pušiti cigarete jer to “nema veze s debelim crijevom”.

Popularni Robi prati bh. igrače, naglasivši da je jako važno dobro otvoriti kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

– Stalno pratim najvažnije događaje oko fudbala. Gledam kako igraju moji igrači i u kakvom su stanju. Prvu utakmicu igramo s Armenijom i trebali bi je riješiti bez problema, a nakon toga nam slijedi Grčka koja je “zeznuta” i dobra reprezentacija. Igramo dvije utakmice u tri dana i važno je da dobro počnemo kvalifikacije – istakao je selektor BiH.

Prosinečki je zadovoljan na klupi BiH, a pohvalio je i rad N/FSBiH.

– Stresa uvijek ima. No, Savez je dobro organizovan i zadovoljan sam. Napravili smo odličan rezultat u Ligi nacija u kojoj smo ušli u A grupu, a prošlo smo i kroz smjenu generacije. U BiH uvijek ima talenata. Imamo igrače velikog pedigrea. Sjajno mi je raditi s Džekom, Pjanićem, Kolašincem… Ali i mladim igračima koji dolaze i pokazuju kvalitetu. Odlična je atmosfera i u takvim je okolnostima uvijek lijepo raditi. Čekamo kvalifikacije za Euro, želimo izboriti to veliko takmičenje. Samo sam o tome razmišljao i prije nego što sam preuzeo reprezentaciju. Imamo kvalitet za EP. Imamo velike šanse pored Grčke, Finske, Italije… Ozbiljno razmišljamo o plasmanu i nije to samo semantika. Recimo da je Italija favorit, a mi ćemo svoju šansu tražiti iz drugog plana – kazao je Prosinečki.

Razgovor možete pogledati OVDE!

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,