Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Robert Prosinečki: Nakon crvenog kartona moramo biti zadovoljni bodom (VIDEO)

Preuzmite sliku

Nakon remija sa Grčkom (2:2), u kojem je naša reprezentacija prokockala dva gola prednosti, selektor BiH Robert Prosinečki istakao je kako možemo biti zadovoljni bodom s ozbirom na crveni karton.

“Odigrali smo prvo poluvrijeme najbolje otkako sam ovdje, bez grešaka, dali dva gola. U drugom dijelu smo pali i na kraju nakon crvenog kartona moramo biti zadovoljni bodom. Pali smo trkački, oni su vidjeli da mogu i utakmica je završila tako kako jeste. Dešava se, idemo dalje. Imali smo veliku šansu dobiti utakmicu, sad sve tek počinje”, rekao je Prosinečki, koji se posebno osvrnuo na isključenje Miralema Pjanića iz 66. minute.

“Malo mi je čudno da je odmah izvadio crveni karton. Ako je bio, bio je. Bez Pjanića nam je bilo puno teže, pokušali smo odbraniti rezultat. Ni za penal nisam bio stoposto siguran”.

“Zmajevi” kvalifikacije nastavljaju u junu mjesecu, kada gostuju Finskoj.

“Radit ćemo analize, nismo bili dugo zajedno, a u sedam dana smo odigrali dvije utakmice. U prvom poluvremenu smo vidjeli što želimo. U nogometu je tako, Grčka je dobra reprezentacija, neugodna za nas i šteta je što smo prokockali šansu za pobjedu”, dodao je selektor. (Foto: Bih.ba | Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje