Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Rim: Navijači Feyenoorda oštetili fontanu na Španskom trgu izgrađenu u 17. stoljeću

Preuzmite sliku

Gradonačelnik Rima Ignazio Marino kazao je da će nogometni klub Feyenoord morati platiti zbog štete koju su u “Vječnom gradu” napravili njihovi navijači.

Sukobi između Feyenoordovih navijača i italijanske policije počeli su sinoć a vrhunac su dostigli nekoliko sati prije početka utakmice Evropske lige između Rome i Feyenoorda na stadionu Olimpico koja je završena rezultatom 1:1.

Navijači Feyenoorda oštetili su fontanu na Španskom trgu koja je izgrađena u 17. stoljeću, a u kojoj se sada, nakon nereda, nalaze smeće, razbijene boce, krhotine…

Rim je devastiran i ranjen grad nakon ovoga. U kontaktu smo s vlastima i ambasadorom Holandije. Našli smo oštećenja na fontani koja je nedavno renovirana. To je nedopustivo a stanovnici Rima neće biti ti koji će morati platiti za to. Na ovom se neće završiti – napisao je na svom Twitter nalogu Ignazio.

Feyenoord je u sezoni 2006/2007. godine izbačen iz Kupa UEFA zbog nereda njihovih navijača na utakmici protiv Nancyja a i sada bi se mogao suočiti s ozbiljnim posljedicama.


Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,