Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Rigorozna pravila prilikom ulazu na Grbavicu: Šta sve navijači ne mogu unijeti?

Preuzmite sliku

NFSBiH je izdao važno saopštenje upućeno svim navijačima bh. reprezentacije koji će posmatrati sutrašnji duel BiH – Belgija sa stadiona Grbavica.

“Ovim putem želimo obavijestiti navijače koji će prisustvovati utakmici naše reprezentacije protiv Belgije, da iz bezbjedonosnih razloga neće biti dozvoljeno unošenje na stadion predmeta kao što su: ruksaci, torbice, veće ručne torbe, niti bilo koji tvrdi predmet. Takođe, neće biti dozvoljeno unošenje transparenata, banera i sličnih pisanih materijala. Zabranjeno je unošenje hrane i pića na stadion.

Zbog najave loših vremenskih prilika na dan odigravanja utakmice, preporučujemo navijačima da obuku prikladnu topliju odjeću, te priručne kišne jakne ili kabanice, jer iz bezbjednosnosnih razloga neće biti dozvoljen unos kišobrana na stadion.

Na svim ulazima stadiona „Grbavica“ prilkom ulaska gledalaca će biti pojačana kontrola od strane pripadnika ovlaštene zaštitarske agencije koja će obezbjeđivati utakmicu, kao i pripadnika policije, uz video-nadzor.

Još jednom pozivamo navijače da gromoglasno bodre našu reprezentaciju, te da iskažu dužno poštovanje himni Belgije i svim akterima utakmice. Napominjemo da se naš državni tim nalazi pod posebnim monitoringom zbog prethodnih događaja i aktuelne suspenzije stadiona u Zenici, pa bi svaki eventualni novi incident mogao imati nesagledive konsekvence.

Našim vjernim navijačima unaprijed zahvaljujemo na razumijevanju”, staoji u saopštenju krovne kuće bh. fudbala. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje