Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Reprezentativci BiH do meča sa Gibraltarom obavit će osam treninga

Preuzmite sliku

Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine do utakmice petog kola grupe ”H” kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo ”Rusija 2018” protiv Gibraltara obavit će osam treninga, javlja Anadolu Agency (AA).

Bh. reprezentativci okupit će se u ponedjeljak, 20. marta, u Trening centru Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH) u Zenici, na čijem terenu će od 17.30 sati i trenirati.

”Istog dana igrači će biti podvrgnuti i ljekarskim pregledima”, navedeno je u planu i programu priprema pred kvalifikacioni susret sa Gibraltarom.

U utorak, srijedu i četvrtak, odnosno 21., 22. i 23. marta, planirana su po dva treninga, jutarnji u i predvečernim terminima.

Zanimljivo, selektor Mehmed Baždarević odlučio je da jedini trening na ”Bilinom polju”, stadionu na kojem će biti igrana utakmica, reprezentativci BiH obave u četvrtak, ne u uobičajenom terminu dan pred meč, tj. u petak (24. marta).

Posljednju ”provjeru forme” uoči duela sa autsajderom u kvalifikacijama za naredni Mundijal popularno zvani ”zmajevi” imat će u Trening centru N/FS BiH u petak (24. marta) od 19.10 sati. Zadnji trening pred utakmicu sa Gibraltarom bit će otvoren za javnost prvih 15 minuta.

Utakmica BiH – Gibraltar igrat će se u subotu, 25. marta, na zeničkom stadionu ”Bilino polje” sa početkom u 18 sati.

Na tabeli grupe ”H” kvalifikacija za SP 2018. poslije četiri odigrana kola vodi Belgija sa 12 bodova. Slijede Grčka 10, BiH sedam, Kipar i Estonija po tri, Gibraltar bez bodova.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,