Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Reprezentativac Gane koji je sinoć postigao gol za Hatayspor pronađen živ ispod ruševina

Preuzmite sliku

Nekadašnji nogometaš Chelseaja Christian Atsu pronađen je živ ispod ruševina nakon snažnog zemljotresa koji je danas pogodio Tursku.

Hatay je među najpogođenijim gradovima zemljotresom, a u ruševinama se nalazio i 31-godišnji reprezentativac Gane, čije stanje nije bilo poznato sve do večeras.

Kako prenosi portugalska Abola, Atsu je izvučen ispod ruševina i prebačen je u bolnicu sa povredama desnog stopala i poteškoćama u disanju.

Atsu, koji sada igra za Hatayspor, je, navodno, bio u jednoj zgradi sa direktorom kluba Tanerom Savutom, a nakon što se ona srušila, ostali su zarobljeni.

Vezano | Drama bivšeg igrača Porta i Newcastlea: Sinoć zabio gol, a sad ga traže pod ruševinama 

Atsu je karijeru počeo u Portu, a 2013. godine je potpisao za Chelsea. Četiri godine je bio član londonskog kluba, no nije upisao nijedan nastup za Plavce. Nakon posudbi u Vitesse, Everton, Bournemouth i Malagu, krilni napadač se skrasio u Newcastleu za koji je nastupao od 2016. do 2021. godine.

Nakon što je prošlu sezonu proveo u saudijskom Al-Raedu, ove sezone je potpisao za Hatayspor. Za reprezentaciju Gane je nastupio 60 puta i postigao 10 golova.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , , ,