Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Reprezentativac BiH očarao novinara Independenta: On je jedan od najboljih na svijetu

Preuzmite sliku

Fudbaleri Juventusa nastavili su sa sjajnim igrama u Ligi prvaka, savladavši Manchester United na Old Traffordu rezultatom 1:0.

Dirigent gostujućeg tima bio je Miralem Pjanić, kojem je Independent jutros posvetio sjajan tekst, u kojem ističu njegovu partiju protiv Manchester Uniteda kao partiju jednog od najboljih veznjaka na svijetu.

Novinar Jonathan Liew koji inače detaljno prati nastupe engleskih klubova i sinoć je bio zadužen da prati Manchester United Pjanića je označio kao nekoga ko nedostaje Manchester Unitedu da bi bio sama krema evropskog fudbala.

“O njemu se rijetko govori u istoj rečenici sa Kroosom, Modrićem i sličnim dirigentima i veznjacima u evropskom fudbalu. Ipak, on je sinoć pokazao kakav je igrač. Trener Massimiliano Allegri ne govori bez razloga da on ima pravo kad kaže da Pjanić spada među tri najbolja vezna igrača svijeta. Možda nije dovoljno cijenjen jer je iz Bosne i Hercegovine, koja rijetko igra najveća takmičenja”, stoji između ostalog u tekstu.

“Svi igrači imaju svoje viđenje utakmice, moraju biti svjesni svoje okoline i načina na koji se odvijaju stvari oko njih. Međutim, sa Pjanićem imate drugačiji osjećaj, on svoju utakmicu igra potpuno drugačije. Dok su drugima najbitnije noge i pluća, njemu su najbitnije oči i mozak. Kad dobije loptu, on ne traži opcije za dodavanje, jer ih je već vidio. On tada već ima opciju koju će pokušati realizovati”, navodi Liew dalje. (Oslobođenje)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: