Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Reprezentaciji bh. nogometaša-beskućnika osvojila prvo mjesto na Međunardonom turniru u Sofiji (FOTO)

Preuzmite sliku

Reprezentacija bh. nogometaša – beskućnika osvojila je prvo mjesto na Međunarodnom turniru u Sofiji, prenosi Anadolu Agency (AA).

Nakon prvog dana takmičenja i dvije pobjede, nogometaši BiH su zabilježili tri pobjede u tri utakmice što je bilo sasvim dovoljno za prvo mjesto u konačnici ispred reprezentacija Rumunije i Bugarske. Naime, bh. reprezentacija odigrala je protiv Rumunije 7:4, protiv United Afrike 9:3, a protiv Bugarske na penale 6:5 (5:5 u regularnom dijelu). U ukupnom skoru, bh. tim je u dva dana takmičenja zabilježio pet pobjeda i jedan poraz.

“Momci su igrali odlično na ovom turniru. Ovim je uspješno okončana posljednja provjera sposobnosti za odlazak na SP koji se ove godine održava u Škotskoj. Iskoristili smo priliku za uigrajvanje na najbolji način, i vjerujem da sada potpuno spremni i puni samopouzdanja idemo u Glasgow da u najboljem svjetlu predstavimo BiH”, izjavio je tom prilikom Elmedin Škrebo projekt menadžer MFS-EMMAUS-a u čijoj organizaciji BH. Reprezentacija nogometaša – beskućnika sudjeluje na svim ovim takmičenjima.

Svjetsko prvenstvo igrača – beskućnika 2016. održava se ove godine od 10- do 16. jula u Glasgowu. Najbolji rezultat BH. Reprezentacije do sada je osvojeno drugo mjesto na SP u Čileu 2014. godine.

Pravilo za sve reprezentacije je promjena kompletne ekipe svake godine, a BiH će ove godine predstavljati Asmir Mehić, Danijel Kolanović, Eldin Baraković, Mehmed Baščelić, Jovan Malinović, Sejfo Beganović, Sefer Halilović i Esmin Mehanović.

Ove godine na SP u Glasgowu učestvuje 48 reprezentacija u muškoj i 16 u ženskoj konkurenciji. Bit će to 14. po redu Svjetsko prvenstvo, a za reprezentaciju BiH peto u nizu učešće. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,