Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Remi Željezničara i Sarajeva u 108. vječitom derbiju (FOTO)

Preuzmite sliku

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva odigrali su neriješeno 1:1 u 108. vječitom derbiju, koji je igran na ”Grbavici” u prvom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Nakon prvog poluvremena u kojem nije bilo previše uzbuđenja, uslijedilo je veoma zanimljivih drugih 45 minuta derbija. Prvo je ”Željo” u 53. minuti nakon lijepe akcije koju je golom završio Ivan Lendrić poveo sa 1:0, da bi samo šest minuta kasnije Sarajevo uzvratilo. Strijelac za izjednačenje bio je Mersudin Ahmetović.

Ubrzo nakon gola došlo je do prekida utakmice zbog bakljade i divljanja navijača Sarajeva, koji su čupali stolice na dijelu sjeverne tribine gdje su bili smješteni, a potom ih ubacivali na teren. Ipak, poslije 15 minuta situacija se smirila, pa je susret nastavljen.

U preostalom periodu rezultat se nije mijenjao, iako je Sarajevo imalo nekoliko dobrih situacija za postizanje pogotka, uglavnom preko Leona Benke.

Željezničar je od 30. minute igrao sa igračem manje, jer je Sead Husić dobio drugi žuti karton.

Ranije su danas odigrane dvije utakmice prvog kola Premijer lige BiH, a postignuti su ovi rezultati: Sloboda – Olimpic 3:1, Čelik – Methallege 1:3. Sutra, 24. jula, sastaju se: Krupa – Mladost (17.30 sati), Široki Brijeg – Vitez (19.30) i Zrinjski – Radnik (20).

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje