Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Remi u Travniku: Metalleghe i Sloboda odigrali odličan susret ali bez golova

Preuzmite sliku

U okviru 9. kola BHT Premijer lige BiH, Sloboda u je u Travniku protiv ekipe Metalleghe BSI Jajce odigrala neriješeno 0:0.

Nakon brojnih turbulencija u taboru crveno-cnih, ostavke Husrefa Musemića, te odlaska Azmira Husića fudbaleri Slobode su otputovali u Travnik gdje su odigrali izuzetno dobar meč protiv ekipe Metalleghe BSI Jajce ali nažalost nisu uspjeli postoći pogodak pa se iz Travnika vraćaju sa osvojenim bodom.

Svih 90. minuta utakmice igralo se otvoreno na obje strane, stvarale su se prilike ali bez konkretne realizacije.

U 15. minuti Zeba sjajno šutira u rašlje gola ali Fejzić odlično interveniše. U 16. minuti domaći ne koriste sjajnu priliku za vodstvo a već 19. minuti nova velika šansa za Metalleghe, Popović je izašao sam pred Pirića, koji brani njegov udarac. U 27. minuti Dujaković, sjajno šutira ali sjajno brani i Pirić, koji je loptu izvadio ispod prečke i poslao u korner. U 37. minuti velika šansa nakon ubačaja iz kornera. Kostić se oslobodio Helvide, pucao s pet metara, no Fejzić brani udarac. Prvo poluvrijeme okončano je rezultatom 0:0.

Selimović u 56. minuti nakon sjajnog prodora šutira pored gola, a u 61. minuti Subić nije uspio da uštopa jednu loptu koju mu je uputio Zeba. Da jeste, vjerovatno Fejzić ne bi imao puno šansi. U drugom poluvremenu obje ekipe su stvorile nekoliko odličnih akcija i prilika ali do promjene rezultata nije došlo, na Piroti je susret 9. kola okončan bez pobjednika.  U narednom 10. kolu Sloboda na Tušnju dočekuje ekipu Radnika iz Bijeljine.

Metalleghe: Fejzić, Kovač, Smajić, Helvida, Selimović, Dujaković, Sakan, Rašić, Radulović, Stakić, Popović.

Sloboda: Pirić, Kostić, Karić, Efendić, Krpić, Zeba, Subić, Grahovac, Mehmedagić, Ordagić, Stjepanović.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje