Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Remi protiv GOŠK-a: Sloboda se iz Gabele vraća neporažena

Preuzmite sliku

U utakmici koja nije ponudila previše, evidentna je bila bojazan oba tima da bi ih primljeni gol mogao unazaditi u borbi za opstanak, ali i pored toga se mora istaći da je nešto ofanzivnije namjere imala ekipa GOŠK-a.

I pored toga, čvrsta defanziva Slobode i dobra tranzicija po otetoj lopti donijele su tri manje prilike za gostujući tim u prvom poluvremenu, ali sve tri su okončane pokušajima gostujućih fudbalera sa distance, što nije urodilo plodom, te je prvo poluvrijeme okončano bez pogodaka, rezultatom 0:0. A kako je okončano prvo, tako je otvoreno i drugo.

GOŠK je po terenu koji i nije baš bio idealan za igru kontrolisao sredinu terena, ali Sloboda mu nije dopuštala da se previše lako približi njenom golu. I kada bi domaći u tome uspjeli, gol Slobode nije bio ugrožen, a bilježi se tek nekoliko lošijih udaraca domaćih igrača. Nije nikakvo čudo da je meč okončan rezultatom 0:0, kojim nijedna ekipa ne može biti previše nezadovoljna. GOŠK sada ima 25 bodova, dok Sloboda ima 22 boda.

U narednom kolu, ekipa iz Gabele putuje u goste kod Čelika gdje će, ako ostane neporažena, vjerovatno napraviti ogroman korak ka opstanku i igranju premijerligaškog fudbala i naredne sezone. S druge strane, Sloboda u narednom kolu gostuje kod Viteza i imat će i sama šansu da napravi dodatni korak ka opstanku u ligi. (Sport1.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,