Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Remi na Tušnju: Sloboda i Radnik podijelili bodove (FOTO)

Preuzmite sliku

U okviru 22. kola BH Telecom Premijer lige BiH Sloboda je na Tušnju pred oko 1.000 gledatelja odigrala neriješeno sa Radnikom iz Bijeljine 1:1.

Prve minute utakmice protekle su u početnom ispitivanju snaga na obje strane. Pored nekoliko poluprilika koje su stvorili domaći fudbaleri u prvih 20 minuta utakmice treba spomenuti da je navijačka skupina Fukare Tuzla u teren ubacila nekoliko baklji i tako svoj klub “počastila” kaznom koja će uslijediti od strane Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

U 43 minuti susreta iz prve prave prilike ekipa Radnika iz Bijeljine dolazi do pogotka. Gužvu u šesnaesteracu koristi Slađan Antić koji koristi nesmotrenost odbrane Slobode i loptu šalje iza leđa Kenan Pirića.

Na odmor se odlazi kod rezultata 0:1 za goste iz Bijeljine.

Na poluvremu trener domaćih Husref Musemić pravi izmjenu i umjesto Mujića u igru uvodi Mehidića. Upravo je Mehidić preciznim udarcem sa ivice kaznenog prostora poravnava rezultat na 1:1, igrao se 51 minut utakmice.

Do isteka 90 minuta fudbaleri Slobode uložili su maksimalne napore da dođu do potpunog preokreta, ali su igrači Radnika uspjeli da se odbrane i sa Tušnja odnesu vrijedan bod. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , , ,