Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Remi Ajaxa protiv Juventusa u odličnoj utakmici, Barcelona slavila na Old Traffordu

Preuzmite sliku

Druge dvije utakmice četvrtfinala Lige prvaka odigrane su večeras u Amsterdamu, odnosno Manchesteru. Ajax je na svom terenu ugostio Juventus, dok je Barcelona gostovala kod Manchester Uniteda.

Ajax – Juventus 1:1 

Prvu priliku u Amsterdamu imali su gosti. Već u drugoj minuti susreta pokušao je Bernardeschi, ali je šutirao preko prečke gola domaćih. U desetoj minuti prijetio je Ajax preko Ziyecha, ali je siguran Szczesny.

Isti igrač je u prilici i osam minut kasnije, a još jednom na visini zadatka je odlični Poljak. Ajax je prijetio i u 25. minuti susreta, ali Van de Beek nije bio uspješan. Na drugoj strani u 37. minuti susreta u prilici je bio Bernardeschi, ali njegov pokušaj otišao je pored stative.

  • Kada se činilo da će prvo poluvrijeme završiti bez golova Cristiano Ronaldo je prvu priliku pretvorio u pogodak za vodstvo Juventusa. Pogodio je glavom u 45. minuti susreta.

    Samo što je počelo drugo poluvrijeme Ajax je izjednačio. Strijelac je bio David Neres nakon udarca sa 16 metara. Ovaj put ni odlični Szczesny nije imao šanse. Već u narednom napadu prijetio je i Tagliafico, ali lopta završila pored stative.

    Do kraja susreta po jedna prilika na obje strane, ali bez promjene rezultata. Ostalo je u Amsterdamu 1:1. Miralem Pjanić je odigrao svih 90 minuta i “zaradio” žuti karton.

  • Manchester United – Barcelona 0:1 

    U drugom susretu večeri Barcelona je gostovala na Old Traffordu kod Manchester Uniteda. Već u 12. minuti gosti su se radovali. Luke Shaw je pogodio vlastitu mrežu za slavlje gostiju. Do kraja prvog poluvremena još samo jedna dobra prilika. Pokšao je Couthino udarcem iz voleja, ali je golman Uniteda bio siguran.

    U susretu bez mnogo prilika Barcelona je prijetila još preko Luisa Suareza, ali se rezultat nije mijenjao. Ostalo je do kraja utakmice 1:0 za goste iz Španije.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,