Foto: Tuzlanski.ba

Glavni grad Bosne i Hercegovine sedmog aprila 2013. godine će biti domaćin jednog velikog i posebnog događaja, a u pitanju je prvo regionalno okupljanje navijača engleskog nogometnog kluba Liverpoola.

liverpu fanoviOrganizator je Liverpool FC Fan Club Bosna i Hercegovina koji uveliko vrši pripreme za ovaj, zaista poseban događaj. Očekuje se dolazak više od 200 navijača legendarnog engleskog velikana iz svih krajeva regije, te će tu osim navijača iz BiH, biti i navijači iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovenije i Makedonije.

Dolazak navijača planiran je u jutarnjim satima, zatim slijedi cjelodnevno druženje, međusobno upoznavanje te zajedničko gledanje utakmice Liverpool – West Ham, koja je na rasporedu u 14:30, dovoljno rano da se svi mogu vratiti svojim domovima.

„Liverpool fan club BiH će organizovati nagradnu igru (mini lutriju) s vrijednim nagradama u kojoj će moći učestvovati svi prisutni na okupljanju, a prikupljena sredstva će ići u humanitarne svrhe. Kotizacija za učestvovanje u nagradnoj igri (tomboli) iznosit će 3,00 KM.

Lista nagrada:

1. Duxerica LFC

2. Dres LFC

3. Dres LFC

4. Dres LFC

5. Majica LFC

6. Majica sa logom LFC fan cluba BiH

7. Utješne nagrade

Prikupljena sredstva administratori Liverpool FC Fan Cluba BiH donirat će udruženju "DOBRO".

liverpu fanovi1

"Liverpool FC Fan Club aktivno djeluje već dvije godine i broji oko 2.000 članova. Iza sebe imamo čak 7 organiziranih službenih okupljanja, što je za svaku pohvalu. Okupljanja su se odvijala u svim većim gradovima po BiH i svako okupljanje je bilo i humanitarnog karaktera, što je i primarni cilj našeg Fan Cluba.

Cilj nam je, također, promocija antihuliganizma, osnovnih ljudskih i moralnih vrijednosti te pokazati svima da nas je voljeni klub ujedinio u jednu veliku skupinu ljudi koji nemaju prepreke u granicama, politici, te huliganizmu.

Ovim putem pozivamo i sve druge ljubitelje Liverpool FC-a koji nisu obaviješteni o ovom događaju da nam se pridruže u nedjelju da zajedno bodrimo voljeni nam klub.

Ukoliko ima bilo kakvih upita, molimo da nam se obratite na ovaj mail [email protected]", saopštili su iz Liverpool FC Fan Cluba BiH.

Radiosarajevo.ba / Tuzlanski.ba